Naslovna O nama Usluge Materijali Galerija Kontakt
 
  Hidroizolacija krova  
 
 
 

Za izradu ili sanaciju hidroizolacije krovova se koriste vodonepropusni,UV stabilni,fleksibilni…, materijali koji pri visokim I niskim temperaturama I u dodiru sa vodom,snegom,ledom moraju ostati neosteceni.
Ravni krovovi su konstrukcije koji su zastupljeni svuda u svetupa tako I kod nas.Sve je veci broj trznih centara I hala sa ravnim krovovima.

Zavisno od resenja za hidroizolaciju ravnog krova  mora biti optimalni pad od 1,5% do  5,5 % .
Ravne krovove delimo na prohodne I neprohodne.Prohodni su krovne terase,balkoni,zeleni krovovi…Neprohodni krovovi su oni na kojima se hidroizolacija radi kao zavrsan sloj.

Izolacija ravnog krova moze biti klasicna I obrnuta.Klasicna je ona koja je hidroizolacija zavrsni sloj,a obrnuta je ona koja je termoizolacija zavrsni sloj tj.iznad hidroizolacije.

Pri izradi obrnutih ravnih krovova hidroizolacija se postavlja ispod termoizolacije I time hidroizolacija dobija na znacaju,zastitu hidroizolacije,vek trajanja hidroizolacije,zastitu od mehanickih ostecenja…
Kod izrade hidroizolacije ravnog krova bitna stavka je izrada parne brane.

Parna brana

Tokom zimskih dana pritisak vodene pare u prostoriji je veci nego napolju,pa vodena para difuzuje  kroz spoljne delove (plafon)  zgrade iznutra prema spolja kroz strukture slojeva postojecih izolacija ravnog krova I tako pravi kondez.

Parna brana sprecava vodenoj pari da iz prostorije prodje kroz plocu u termo I hidroizolaciju. Parna brana se postavlja I na vertikalnim povrsinama ravnog krova  do iznad nivoa termoizolacije I povezuje sa detaljima kao sto su slivnici,dimnjaci,ventilacije…
Ako se kondez pojavljuje na  dotrajalim postojecim objektima potrebno je ugraditi otparivace da bi tokom letnjeg perioda pri visokim temperaturama kad zarobljena voda akumulira mogla da ispari kroz otparivace.

Otparivac

Otparivaci mogu biti plasticni ili limeni sa zavrsnom kapom na vrhu otparivaca I  specijalnim otvorom za isparenje ispod kape tako da kisa ili sneg nemogu dopreti u otvor za isparenje.

Ugradnja otparivaca se vrsi prosecanjem  postojece hidroizolacije I termoizolacije ravnog krova sve do parne brane a takodje je I obavezna obrada hidroizolacijom oko otparivaca.

Postoji nekoliko pravila za kvalitetno odrzavanje ravnog krova.Ravan krov koristite za namene za koje je I predvidjen.Cistite redovno odvode tj. Slivnike,oluke od lisca ili bilo kog drugog otpada nanetog vetrom ili necijom greskom.Tri puta godisnje kontrolisite  krov dali je doslo do neke promene postojanosti krova.
Promene na krovu treba sanirati u sto kracem periodu da nebi doslo do sirenja promena, za saniranje konsultujte strucno osoblje,nemojte nanositi bilo kakve premaze koji nisu kompaktibilni podlozi ,moze  doci do hemiske reakcije pa napraviti veci problem nego sto je postojeci.

Kod nas se mozete konsultovati sta je hidroizolacija,problemi hidroizolacija,primene hidroizolacija,resenja za hidroizolaciju,kljucna pitanja o materijalima za hidroizolaciju.

Dugogodisnjom praksom odvojili smo materijale za hidroizolaciju koji su kompaktibilni za nase podneblje kao sto su raspon temperature,kiseolootporne kise…Materijal koji se pokazao kvalitetan,dugotrajan,postojan koji nije pokazao nijednu promenu nekoliko godina je kompaktibilan materijal za hidroizolaciju.
Postoji veliki broj materijala na nasem trzistui nisu kvalitetni.Mi koristimo mi koristimo samo kvalitetne materijale I zato vam dajemo garanciju za nase radove.

 

Izrada sajtova 2GoodWeb